Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stokbrood met pikant gehakt uit de oven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 stukken dun stokbrood van ca. 15 cm
400 gr gemengd gehakt
1/3 gele-, 1/3-, groene-, 1/3 rode paprika (in kleine blokjes)
2 fijngesneden sjalotjes
2 eetl chilisaus (Exofun)
1 eetl Japanse saus (Conimex)
1 eetl gembersiroop (Conimex)
1 eetltomatenketchup
1 ei
2 eetl paneermeel
versgemalen peper en zout

Bereiden

Meng het gehakt met het ei en voeg dan de overige ingrediënten toe. Breng dit op smaak met peper en zout. Als de massa te slap is, eventueel wat paneermeel toevoegen. Snijd nu de stukken stokbrood bovenlangs door tot aan de bodem en vouw ze open. Verdeel de gehaktmassa in 4 gedeeltes en vorm er lange cilinders van in de lengte van het stokbrood.
Leg in ieder stuk stokbrood een gehaktrol en bestrooi ze met wat paneermeel. Zet de stokbroodjes op een ovenplateau en bak ze gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden in ca.15 minuten. Serveer zo warm mogelijk.

Tip: U kunt ze ook laten afkoelen en in stukken snijden en dan later in de oven opwarmen als borrelhapje.
Bereiding: 30 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Speculaasjes
Wafels om te bewaren (ca. 25 stuks)
Pannenkoekjes met paddestoelenvulling
Gevulde boterkoek
Pizza bianca met mascarpone

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes